Αισθητική Οδοντιατρική

Σmile

Λεύκανση

Η λεύκανση αποτελεί την πλέον συντηρητική και ασφαλή μέθοδο παρέμβασης στο χρώμα των δοντιών, αρκεί να πραγματοποιείται από ειδικούς. Όπως όλες οι ιατρικές πράξεις, έχει ενδείξεις κι αντενδείξεις. Για το λόγο αυτό είναι απαραίτητη μια  διαγνωστική επίσκεψη πριν την εφαρμογή, προκειμένου να αποκλειστούν όλοι οι πιθανοί κίνδυνοι. Για τη λεύκανση χρησιμοποιούνται λευκαντικές ουσίες όπως Υπεροξείδιο του υδρογόνου και Υπεροξείδιο του καρβαμιδίου. Υπάρχουν 3 μέθοδοι λεύκανσης των δοντιών που μπορεί να επιλέξει κάποιος να κάνει:΄

1η μέθοδος

Πραγματοποιείται στο σπίτι με ειδικούς εξατομικευμένους νάρθηκες. Εφαρμόζονται τη μέρα ή τη νύχτα. Ο ασθενής πρέπει να ακολουθήσει ακριβώς τις οδηγίες του γιατρού.

2η μέθοδος

Πραγματοποιείται στο ιατρείο με laser ή ειδικές λάμπες λεύκανσης ή συσκευή φωτοπολυμερισμού (μπλε φως). Αυτή η μέθοδος γίνεται μόνο από εξειδικευμένο ιατρό και τα αποτελέσματά της είναι άμεσα ορατά. 

3η μέθοδος

Γίνεται συνδυασμός των 2 μεθόδων. Δηλαδή ο ασθενής αρχικώς κάνει τη θεραπεία του στο ιατρείο και στη συνέχεια, στο σπίτι με τους ειδικούς εξατομικευμένους νάρθηκες(μασελάκια) για λίγες μέρες. Αυτή η μέθοδος συνδυάζει τα θετικά και των δύο θεραπευτικών μεθόδων.

 

ΛΕΥΚΑΝΣΗ
ΘΗΚΕΣ

Όψεις ρητίνης

   Αποτελούν την πλέον συντηρητική και άμεση προσέγγιση σε περιπτώσεις που έχουμε δυσχρωμίες ή θέλουμε να αλλάξουμε και να βελτιώσουμε το σχήμα κάποιων ή όλων των δοντιών Πέρα από την αντιμετώπιση προβλημάτων σε ένα ή περισσότερα δόντια, με τις όψεις ρητίνης μπορούμε, επίσης, να δημιουργήσουμε ένα λαμπερό και υγιές χαμόγελο.Η ρητίνη είναι το υλικό που χρησιμοποιείται και για τα λευκά σφραγίσματα. Ως υλικό, είναι αξιόπιστο, δοκιμασμένο και με τη σωστή εφαρμογή μπορεί να δώσει αποτελέσματα ανθεκτικά στο χρόνο.

Το μειονέκτημα των όψεων ρητίνης είναι πως σε κάποιο χρονικό διάστημα μπορεί να αποκολληθούν ή να σπάσουν, μπορεί να απαιτούν μικροδιορθώσεις ή λείανση και σε κάποιες περιπτώσεις το χρώμα των όψεων σκουραίνει και ίσως χρειαστούν αντικατάσταση.

 

Όψεις πορσελάνης

Οι όψεις πορσελάνης-Ολοκεραμικά των δοντιών είναι ουσιαστικά ένα λεπτό κεραμικό κέλυφος (πορσελάνη) που τοποθετείται στην μπροστινή πλευρά του δοντιού και συνήθως χρησιμοποιούνται για την συγκάλυψη δυσχρωμιών, φωτίζουν τα δόντια και βελτιώνουν το χαμόγελο.

 Το αποτέλεσμα είναι σημαντικά πιο μακροχρόνιο και σταθερό από κάθε άλλη μέθοδο, ενώ η πορσελάνη μπορεί να χαρίσει σταθερά λαμπερό χαμόγελο για πάρα πολλά χρόνια. Για να τοποθετηθούν συνήθως είναι απαραίτητο ελάχιστο τρόχισμα (0,5 χιλ) και αποτελούν μια σχετικά γρήγορη και ανώδυνη λύση σε περιπτώσεις δοντιών με σκούρο χρώμα  μη αισθητικό σχήμα καθώς και σε δόντια με συνωστισμό.

Όψεις πορσελάνης
ολοκεραμικεσ στεφανεσ-γεφυρες ζιρκονιας

Ολοκεραμικές Στεφάνες (θήκες) -Γέφυρες Ζιρκονίου

Με τις ολοκεραμικές στεφάνες και γέφυρες ζιρκονίου πραγματοποιούμε οδοντιατρικές αποκαταστάσεις με υψηλή αισθητική και βιοσυμβατότητα. Η απουσία του μεταλλικού σκελετού δεν επιτρέπει την εμφάνιση της αντιαισθητικής μαύρης γραμμής στα ούλα και  διασφαλίζει την βιολογική ενσωμάτωση της προσθετικής εργασίας καθώς τα ολοκεραμικά υλικά σέβονται πλήρως τον βιότυπο των ούλων, Τα υλικά που χρησιμοποιούμε είναι το ζιρκόνιο “ZIRCONIUM OXIDE ” και το διπυριτικό λίθιο “IPS e-max ” . Τα ολοκεραμικά συστήματα είναι η εξέλιξη στην Οδοντιατρική τα τελευταία χρόνια. Υπερτερούν  όσον αφορά την αισθητική σε σχέση με τις κλασσικές μεταλλοκεραμικές γέφυρες και στεφάνες ενώ έχουν ίση αντοχή μ΄αυτές πράγμα που οφείλεται στα υλικά κατασκευής τους.