Παιδοδοντία

ΠΑΙΔΙ

Η Παιδοδοντία είναι ο κλάδος της Οδοντιατρικής που ασχολείται με την παρακολούθηση της υγείας και την αντιμετώπιση προβλημάτων της στοματικής κοιλότητας παιδιών και εφήβων. Στο ιατρείο μας αναλαμβάνουμε την παρακολούθηση της στοματικής υγείας παιδιών ηλικίας 6 ετών και άνω. Δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην πρόληψη αλλά και στην απόκτηση σωστών συνηθειών στοματικής υγιεινής και διατροφής.

Η πρόληψη επιτυγχάνεται με τους  τρόπους:

Τακτικός  στοματικός και οδοντικός έλεγχος όπου ελέγχουμε: τη σύγκλειση (δάγκωμα), τους μαλακούς ιστούς, τη γλώσσα και φυσικά όλα τα δόντια, ένα προς ένα.

Φθορίωση: Τοποθετούμε φθόριο με τη μορφή Gel ή βερνικιού στα δόντια των παιδιών μια φορά το εξάμηνο.

Αποτρύγωση (καθαρισμός των δοντιών): Απομακρύνουμε την οδοντική μικροβιακή πλάκα και την πέτρα.

Sealants (προληπτικά σφραγίσματα) : είναι οι προληπτικές εμφράξεις οπών και σχισμών για την αποφυγή τερηδονισμού των μασητικών επιφανειών των οπίσθιων δοντιών.

Η πρώτη επίσκεψη του παιδιού στον οδοντίατρο θα πρέπει να γίνεται από την ηλικία τους ενός έτους σε ειδικό παιδοδοντίατρο .Στο δικό μας ιατρείο δεχόμαστε παιδάκια από 6 ετών και άνω, ενώ κατά τη διάρκεια της πρώτης επίσκεψης στο ιατρείο  δεν επιτελείται κάτι επεμβατικό. Γίνεται η γνωριμία με το παιδί και η εξοικείωση με τον οδοντίατρο και το χώρο καθώς πρωταρχικό μας μέλημα είναι η δημιουργία μιας σχέσης εμπιστοσύνης και συνεργασίας με το παιδί και όχι ο εκφοβισμός του!

 

ΠΑΙΔΙ